Δήμος Αγλαντζιάς

Δήμος Αγλαντζιάς

Πληροφορίες Εταιρείας

Η Αγλαντζιά ανακηρύχθηκε σε Δήμο, μετά από δημοψήφισμα, τον Μάιο του 1986. Ο Δήμος Αγλαντζιάς άπτεται του Δήμου Λευκωσίας, πρωτεύουσας της Κύπρου. Είναι ακριτικός δήμος με έκταση 31 τετραγωνικά χιλιόμετρα, από τα οποία τα 14 είναι γεωργική γη (κατεχόμενη από τα τουρκικά στρατεύματα από το 1974 και μετά).

Στις πρώτες δημοτικές εκλογές με τη συμμετοχή της Αγλαντζιάς, το 1985, εκλέγηκε δήμαρχος ο Ανδρέας Πέτρου, ο οποίος επανεκλεγόταν επί σειρά ετών μέχρι το 2011, και ηγούταν του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου.

Σε αυτό το διάστημα, μέσα σε πνεύμα συνεννόησης και συνεργασίας και με μοναδικό σκοπό την πρόοδο και ανάπτυξη του Δήμου, Δήμαρχος και Δημοτικά Συμβούλια κατάφεραν να επιτελέσουν ένα σημαντικό έργο που άλλαξε το πρόσωπο της Αγλαντζιάς.

Τα μέλη του Δημοτικού συμβουλίου αυξήθηκαν σε 16 το 2007 σύμφωνα με την αύξηση του πληθυσμού.

Στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, το 2016, νέος Δήμαρχος εξελέγη ο Χαράλαμπος Πετρίδης.

Τα έργα και οι δραστηριότητες του Δήμου είναι αποτέλεσμα της συλλογικής δουλειάς των ανθρώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σηματοδοτούν την πρόοδο και την ανάπτυξη της πόλης μας. Στα ίδια πλαίσια, αναπτύσσουν τη δράση τους ο νέος Δήμαρχος και το νεοεκλεγέν Δημοτικό Συμβούλιο.

Όραμα του Δημάρχου Χαράλαμπου Πετρίδη είναι να καταστήσει την Αγλαντζιά έναν Δήμο σύγχρονο και λειτουργικό, που θα κάνει ακόμη πιο απλή, ανθρώπινη και εύκολη τη ζωή των δημοτών του.

Σήμερα, μετά τις δραματικές περικοπές της κρατικής χορηγίας, ο Δήμος Αγλαντζιάς, εργοδοτεί μόλις 26 άτομα μόνιμο διοικητικό προσωπικό, 46 μόνιμους εργάτες και 3 περίπου εποχιακούς, που στελεχώνουν με ζήλο και κόπο τις υπηρεσίες που εδρεύουν στο Δημοτικό Μέγαρο.