ΟΘΩΝ ΓΑΛΑΝΟΣ ΛΤΔ

OTHON GHALANOS LTD

Company Detail

Το συγκρότημα εταιρειών Othon Ghalanos ιδρύθηκε το 1929 από τον Όθωνα Γαλανό, με βάση την Αμμόχωστο. Το 1967 και μετά τον θάνατο του πατέρα του, ο Στέλιος Γαλανός, τότε 21 χρονών, αναλαμβάνοντας τα ηνία της οικογενειακής επιχείρησης Othon Ghalanos ταξίδεψε στο εξωτερικό με όραμα να κτίσει brands κρασιών και οινοπνευματωδών στην Κύπρο.

Το όραμα άρχισε να υλοποιείται όταν brands, όπως τα Remy Cointreau, Moet Henessy, Veuve Clicquot, Mateus, Antinori, Torres, Concha y Toro και πολλά άλλα στα επόμενα χρόνια, διόρισαν την Othon Ghalanos ως αποκλειστικό εισαγωγέα και διανομέα για την κυπριακή δασμολογημένη και αδασμολόγητη αγορά. Παρ’ όλες τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην πορεία της, συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκικής Εισβολής, η Othon Ghalanos συνεχίζει την υλοποίηση του οράματος αυτού.

Τη διανομή χειρίζεται η Ghalanos Distributors, θυγατρική εταιρεία του συγκροτήματος, η οποία εξυπηρετεί πελάτες σε όλο το φάσμα της αγοράς, όπως ξενοδοχεία, bars, pubs, clubs, κάβες και υπεραγορές, γρήγορα και με επαγγελματισμό.

Με τμήματα πωλήσεων σε όλες τις πόλεις της Κύπρου, τις μεγαλύτερες αποθήκες κρασιών ελεγχόμενης θερμοκρασίας, προσωπικό με κατάρτιση και πάθος για το κρασί, το συγκρότημα προσφέρει τεράστια ποικιλία ετικετών από τους διασημότερους παραγωγούς για όλα τα γούστα. Προσφέρει σαμπάνιες και άλλα αφρώδη κρασιά, επιδόρπια και ενισχυμένα κρασιά, όπως μοσχάτα, sherry, port και madeira, αλλά και κρασιά από Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ελλάδα, Κύπρο, Λίβανο, Χιλή, Αργεντινή, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και Νότιο Αφρική.