Πώς ψωνίζουμε με ασφάλεια στις υπεραγορές- Τι κάνουμε με τις συσκευασίες

Πρακτικές συμβουλές για την καλύτερη προστασία του κοινού από τον ιό, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του σε Υπεραγορές, έδωσε ο Μοριακός Ιολόγος, Λεόντιος Κωστρίκης, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι».

Όπως είπε, συστήνεται στο κοινό να φοράει μάσκα αλλά και γάντια, ενώ στην είσοδο του σπιτιού καλό θα ήταν να υπάρχει αλκοολούχο διάλυμα.

Η μάσκα, τόνισε, είναι σημαντική σε χώρους όπου αναμένεται να συναντήσεις κόσμο.

Όταν τελειώσουμε με τα ψώνια μας και πληρώσουμε, μπορούμε να βγάλουμε τα γάντια και τη μάσκα μιας χρήσης και να τα πετάξουμε σε ειδικό κάλαθο ενώ ακολούθως πρέπει να απολυμάνουμε τα χέρια μας.

Όσον αφορά τα προϊόντα, θα ήταν καλό, όπως είπε, τα φρούτα και οι πατάτες να πλένονται με σαπούνι και νερό ενώ με αλκοολούχο διάλυμα θα πρέπει να καθαρίζονται οι υπόλοιπες συσκευασίες που έχουμε αγοράσει.

Όσο αφορά τον καθαρισμό επιχειρήσεων στις οποίες μπορεί να εντοπιστούν κρούσματα, ο κ. Κωστρίκης ανέφερε πως γίνεται ενημέρωση για αναστολή εργασιών και μετά θα πρέπει να γίνεται απολύμανση του χώρου άμεσα, ενώ το προσωπικό θα πρέπει να μπει σε καραντίνα και να αρχίσει η διαδικασία της ιχνηλάτισης.

Σε περίπτωση που η επιχείρηση θέλει να επαναλειτουργήσει άμεσα, τότε θα πρέπει να κληθεί νέο προσωπικό το οποίο δεν ήρθε σε επαφή με κρούσματα ή με τις επαφές κρουσμάτων.

 

 

Πηγή: sigmalive.com