Ανακοινώνει τη λειτουργία ειδικής ιστοσελίδας για τον κορωνοϊό η Κυβέρνηση

Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού, η Κυβέρνηση για πληρέστερη ενημέρωση του κοινού, ανακοινώνει τη λειτουργία ειδικής ιστοσελίδας, www.covid19.cy, στην οποία θα αναρτώνται οι αποφάσεις της Κυβέρνησης για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, τα Διατάγματα που έχουν εκδοθεί με τις σχετικές περιοριστικές διατάξεις και τις οδηγίες για τις κατ΄ εξαίρεση μετακινήσεις.

 

Στην ιστοσελίδα θα υπάρχουν, επίσης, στατιστικά στοιχεία σχετικά με την εξάπλωση του κορωνοϊού στην Κύπρο από τις δειγματοληπτικές εξετάσεις που διενεργούνται, τον αριθμό των θετικών κρουσμάτων, τον αριθμό των αποθεραπευθέντων ατόμων, καθώς και χρήσιμα δεδομένα ανά φύλο, ανά ηλικιακή ομάδα, ανά επαρχία/δήμο/κοινότητα.

 

Εξίσου σημαντικά και εξαιρετικά χρήσιμα είναι τα στοιχεία που βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα, αναφορικά με τα μέτρα και τα προγράμματα της Κυβέρνησης που αφορούν την προστασία και την ενίσχυση των εργαζομένων και των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, τη στήριξη των επιχειρήσεων και της οικονομίας.

 

Επιπρόσθετα, στην ιστοσελίδα www.covid19.cy υπάρχει πληροφόρηση για πρόσβαση στις Υπηρεσίες Υγείας, καθώς και για θέματα που αφορούν τους Κύπριους που βρίσκονται στο εξωτερικό, και για άλλα μέτρα στήριξης των πολιτών.

 

Στην ιστοσελίδα παρουσιάζονται με εύχρηστο και απλό τρόπο απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις, με παραπομπή και σε σχετικά έντυπα.

 

Συγκεκριμένα, στην ιστοσελίδα υπάρχουν εννέα (9) ενότητες που αφορούν:

1. Ενίσχυση δικτύου προστασίας εργαζομένων.
2. Στήριξη επιχειρήσεων και ενίσχυση ρευστότητας.
3. Επιπλέον μέτρα οικονομικής υφής.
4. Επιπλέον μέτρα στήριξης πολιτών.
5. Κύπριοι που ευρίσκονται στο εξωτερικό.
6. Εξ αποστάσεως σχολική εκπαίδευση.
7. Ευπαθείς ομάδες και άτομα με αναπηρίες.
8. Πρόσβαση σε υπηρεσίες Υγείας.
9. Αξιοποίηση σύγχρονων τεχνολογιών.

 

Η ιστοσελίδα θα ενημερώνεται συνεχώς, σύμφωνα και με τις όποιες νέες αποφάσεις ή μέτρα λαμβάνει η Κυβέρνηση.