Αρχίζει σήμερα η πληρωμή των ειδικών επιδομάτων

Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι την Μεγάλη Πέμπτη.

 

Αρχίζει σήμερα η καταβολή των πρώτων χρημάτων στους δικαιούχους των πέντε σχεδίων στήριξης του Υπουργείου Εργασίας, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί την Μεγάλη Πέμπτη.

Αίτηση υπέβαλαν 167.000 μισθωτοί και αυτοτελώς εργαζόμενοι από το σύνολο των 240 χιλιάδων δυνητικά δικαιούχων.

Στο μεταξύ, στις 11.000 ανέρχονται οι αιτήσεις για ειδικά επιδόματα που διέθεταν λανθασμένα στοιχεία, ενώ αρχικά, αυτές οι περιπτώσεις ξεπερνούσαν τις 20.000, αλλά μειώθηκαν ύστερα από «πολύ προσπάθεια» του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η αρμόδια Υπουργός Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Ταυτόχρονα, η Υπουργός καθησύχασε τους δικαιούχους που έχουν δώσει λανθασμένα στοιχεία, διαβεβαιώνοντας τους ότι το Υπουργείο δεν θα σταματήσει τις προσπάθειες για να επιτύχει την διόρθωση όλων των στοιχείων των δικαιούχων για να πληρωθούν μετά το Πάσχα.

«Αν κάποιος άνοιγε λογαριασμό στην Τράπεζα με τον αριθμό του διαβατηρίου του ή με άλλο στοιχείο και στο Υπουργείο Εργασίας δήλωνε τον αριθμό της ταυτότητας του, η τράπεζα δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει κατά πόσον ο αιτητής ειδικού επιδόματος ήταν ο ίδιος», εξήγησε.

Ανέφερε ότι «όσοι δεν αποστείλουν τα σωστά στοιχεία τους δεν θα είναι δυνατό να καταβληθούν χρήματα των φορολογουμένων σε λογαριασμούς ανύπαρκτους ή που ανήκουν σε άλλα πρόσωπα».

«Δεν μπορούμε, σε καμία περίπτωση, να εμβάσουμε χρήματα τα οποία είναι σε λογαριασμούς που δεν γνωρίζουμε αν ανήκουν στους δικαιούχους», τόνισε η Υπουργός, υπογραμμίζοντας ότι «πρώτος κανόνας είναι να επιβεβαιωθούν αυτά τα στοιχεία».

Ταυτόχρονα, ανέφερε ότι το Υπουργείο άρχισε να εξετάζει πόσοι από αυτούς έχουν διορθώσει τα στοιχεία τους για να αρχίσει η καταβολή των επιδομάτων τους, ενώ σημείωσε πως όσοι δεν το έχουν πράξει ακόμη θα πληρωθούν μετά το Πάσχα.

 

Πηγή: economytoday.sigmalive.com